HomeO AUTORU

O AUTORU

slika Edin


Edin Hadžavdić

Edin Hadžavdić je predavač na Hrvatskom institutu za financije. Analizom investicijskih projekata i projektnim financiranjem bavi se od 2007. godine.

Savjetnik je s više od 25 godina iskustva u poslovnom savjetovanju, projektnom financiranju, financijskom modeliranju i procjeni bankabilnosti investicijskih projekata te analizi i upravljanju rizicima.

Karijeru je započeo u jednoj od najvećih hrvatskih IT tvrtki (IN2), nakon čega je radio u Odjelu tržišnih rizika u Privrednoj banci Zagreb, potom kao poslovni savjetnik u KPMG Croatia te u FIMA FAS. 2016. godine postao je stručni evaluator za EU Horizon 2020 (SME Instrument, faza I i faza II, prijedlozi vezani za obnovljive izvore energije, energetsku učinkovitost i inovacije).
Do 2022. radio je u društvu za upravljanje fondovima rizičnog kapitala (Invera Private Equity Partneri / Invera Private Equity Fund, u čijem je osnivanju sudjelovao).

slika Priručnik

Autor ima veliko iskustvo u provedbi edukacija u području analize investicijskih projekata te je jedan od najbolje ocjenjivanih predavača na Hrvatskom institutu za financije (HIF), na kojem predaje od 2009. godine. Knjiga/priručnik “Pripremite svoj bankabilan projekt” izdana je 2018. godine.

Diplomirao je i magistrirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, nakon čega je, 2002. godine, završio MBA program na Rotterdam School of Management, a 2007. godine stekao je CFA titulu (Chartered Financial Analyst). Svoje interese proširuje studijem Etnologije i kulturne antropologije koji je započeo 2021. godine na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Godina izdanja: 2018.
Autor: Edin Hadžavdić
Nakladnik: EFFECTUS – studij financije i pravo, visoko učilište,
Trg J. F. Kennedya 2, Zagreb
ISBN 978-953-8090-12-7